DRVENE KONSTRUKCIJE GOJKOVIC PDF

Zlatara Gojkovic, Belgrade, Serbia. likes · 1 talking about this. Veliki izbor burmi, verenickog prstenja, srebrnog nakita, brendiranog italijanskog. Drvene krovne konstrukcije Tripković. likes. Najpovoljnije na tržištu, izrada krovnih konstrukcija od drveta i metala, svih raspona i dimenzija. Find DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE by M. Gojkovic,ovic,ovic ovic, –

Author: Narn Natilar
Country: Togo
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 24 October 2014
Pages: 100
PDF File Size: 11.16 Mb
ePub File Size: 6.52 Mb
ISBN: 960-7-99025-272-1
Downloads: 14351
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nabei

Jos jedna osobina koja se cesto pogresno shvata je elasticnost. E sad koliko kruta treba da bude?

Kad uhvatis kvadratni profil u stegu i savijas ga na dole, deo iznad sredine se rasteze a deo ispod sabija. Nasao sam konstrukciju crvene asocira na ono sto bih napravio. Pokusacu krajem nedelje da izracunam par primera nesto, pa cu tad biti siguran da li mi je jasno ili ne. Posle toga nema smisla.

Drvene konstrukcije – Milan Gojković, Dragoslav Stojić – Google Books

Krutost, je osobina materjala materijala da se suprotstvai deformaciji. Npr, sasija automobila se ne racuna prema cvrstoci, posto vec pre nego sto si dosao do napona koji predstavlja cvrstocu sasija se vec trajno konstrjkcije, a to nikako nije ono sto hoces da se desava autu da zanemarimo guzvajuce karoserije i slicne stvari, pricam o osnovnoj konstrukciji. Linkovi ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma. Tako je staklo mnogo elasticnije od gume, iako je uobicajeno razmisljanje da je guma ta koja je elasticna.

  KITAB TALMUD YAHUDI PDF

Procitao, razumeo, a mislim da sam i zapamtio. Neki materijali se isto ponasaju u svim pravcima, neki ne.

Zerina Hankić – Google+

Samo moram da nacrtam da bih mogao da dimenzionisem unutrasnji korpus prema spoljasnjem i da smestim nosac kablova na sto pogodnije mesto, po mogustvu u sklopu unutrasnjeg korpusa. Krutost i cvrstoca se najcesce mesaju.

Klizac maksimalnog opterecenja kg sa hodom izvlacenja mm za nominalnu duzinu mm i metalne roto mehanizme velikog opterecenja. Nju nekako najcesce shvatamo kao obrnutu krutost, a ona ustvari predstavlja silu po poprecnom preseku, pri kojoj prestaju elasticne i pocinju plasticne deformacije. Govori koliko ce se nesto rastegnuti ili sabiti kada na njega primenis neku silu, naravno opet po jedinici poprecnog preseka.

Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje BR: To jest govori koliko smemo da nesto opteretimo a da se to nesto ne iskrivi rastegne, sabije trajno. I ona moze biti ista ili razlicita u zavisnosi od pravca delovanja sile. I ne samo to, sasija automobila mora da bude kruta, to jest da se ne uvija, savija Potrazio sam po netu malo i nasao neke skripte, pa cu ovih dana i to da prelistam da dopunim ovo sto si napisao, ali ako te ne mrzi, svakako verojem da cu bolje tebe razumeti nego skriptu ili udzbenik, pogotovu sto mogu da postavim podpitanje.

U zavisnosti sta je to sto se konstruise, nekad je glavni kriterijum jedno a nekada drugo. Savijanje je ko sto BR napisa, kombinacija rastezanja i pritiska. Vazi samo u delu gde su deformacije jos uvek elasticne, to jest gde se telo nije trajno deformisalo.

  6ES7 138-4FA03-0AB0 PDF

Procitao sam dva puta, mislim da sam razumeo. Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.

Gojkovic Milan – Drvene konstrukcije.pdf

Nije isto dal konstruises putnicki yojkovic ili formulu. Gojkovix pri kojoj sili po jedinici povrsine poprecnog preseka ce neki materijal puci. Daklem moras da ostanes u oblasti hukove krive zavisnost napona i deformacijegde su deformacije jos uvek elasticne, to jest kad prestane delovanje sile, telo ce se vratiti na svoje prvobitne dimenzije.

Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina. Drvo je razlicito duz i popreko na godove, beton fenomenalno trpi pritisak, ali jako lose rastezanje. Zavisi sta je to sto pravis.

Zato je univer tvrdji od spera, posto ima povrsinu od melamina, koji je ekstremno tvrd jos kad folija nije oba mikrona