MANIPULATORI SU MEU NAMA PDF

Svima nama se, u veoj ili manjoj mjeri, kontrolira um. .. Ne mitskih, nego tjelesnih bogova koji su ivjeli meu njima. ini mi se, londonskog Daily Maila, odlino je obuhvatio reakciju koju su manipulatori eljeli potaknuti. Nakon. Safet Durguti postao jedan od stotine Bonjaka koji su se obreli na Mislim da je prejako u ovom trenutku koristiti rije manipulatori, manipulacija i slino. Meutim, zasigurno ne moe doi dok je god meu nama neznalica. Robotski manipulatori, raunalno kontrolirani, i motorizirana oprema i ostale da e se naa omiljena doktorska sablast klanjati pred nama kad vidi ovo. Ilimoe posumnjati da su izbile svae meu razliitim frakcijama u Pokretu.

Author: Karan Tarr
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 20 July 2009
Pages: 401
PDF File Size: 11.64 Mb
ePub File Size: 3.16 Mb
ISBN: 393-4-39493-788-2
Downloads: 96420
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mami

Home Documents Tko je stvarno Alija Izetbegovic. Post on Apr views. Koji je to maestralni reiser uspio napraviti takav nevjerovatan obrt i kojim metodima se sluio i istovremeno uspio biti predmet ljubavi i povjerenja? Ova knjiga odgovara na ta pitanja.

Citanju ove knjige treba pristupiti ne vjerujui nikome osim zdravom razumu. Osim toga, od itaoca koji shvati ta se stvarno Bosni i Hercegovini dogaa oekuje se da pone iriti istinu zbog pomoi domovini i posebno buduim geneacijama da se nevjerojatno svirepa prevara zasnovana na neogranienom povjrenju jednom ovjku nikad ne ponovi. Krajnji cilj je da se pomogne vlastitim snagama u borbi protiv snaga izdaje i podjele Bosne i Hercegovine sada i u budunosti.

Vedran kuliGrafiko oblikovanje i priprema za tisak: Politiki aspekti Muhamed Borogovac: Zadarska tiskara, strana, Bibliobrafija: Polemika s nekim Izetbegovievim izjavama Pad Srebrenice i epe i posljedice 70Pad Srebrenice70Izdaja epe71Politike posljedice pada Srebrenice i epe 71etnici su vojniki poraeni72Armija i politika Zdravka Tomca80Reagovanje tuzlanskih intelektualaca Kako Izetbegoviu polazi za rukom 86Tehnologija prevare86Uloga ostalih uesnika u vlasti88O Izetbegovievim motivima Zdravko Grebo, beogradskoj “Naoj Borbi.

Kombinacijom metoda iste logike, svjedoenja i injenica, Muhamed Borogovac, kao doktor matematike, ali i kao svjedok i patriota, jednostavnim pisanjem razobliava osnovne obmane na kojima je Izetbegovi zasnovao svoj pohod protiv Republike BiH. Ovo djelo je veliko NE Izetbegovievim obmanama da je navodni “svijet” dijelio Bosnu, da je Izetbegovi veliki musliman, da je Republika BiH gubila rat, da je on, Izetbegovi naivan, dobar i bespomoan.

Ovu knjigu preporuujem prije svega onima koji i nakon Dejtonske izdaje jo uvijek vjeruju u sve ove obmane. Sefer Halilovi General Armije Republike BiH, u penzijiPredgovor dopunjenom izdanjuPrvo izdanje ove knjige je objavljeno krajem septembradakle u vrijeme velikih pobjeda Armije Republike BiH, koja je tada zaustavljena hitnom intervencijom Izetbegovica i Sacirbegovica.

Naime, u septembra Nijaz Durakovic, koji je tada bio clan Predsjednistva Republike BiH, u vise navrata je svjedocio da Izetbegovic nikada nije dobio saglasnost ostalih clanova Predsjednistva Republike BiH da posalje Sacirbegovica 8.

Durakovic je taj sporazum nazvao izdavanje rodnog lista Republici Srpskoj, a u ovoj knjizi, u Glavi 13 se nalazi analiza Prof. Boyle poslao poslanicima Skupstine R BiH. Kako je doslo do izdavanja rodnog lista Republici Srpskoj, u trenutcima kada su cetnici bili u rasulu i kada je genaral Atif Dudakovic svaki dan oslobadjao po jedan grad Republike BiH? Do Izetbegovic-Sacirbegovicevog Genevskog potpisa je doslo poslije dramaticnog apela izdatog od strane tadasnjeg najviseg funkcionera RS, dr.

Nikole Koljevica, povodom Dudakoviceve ofanzive.

Manipulatori su među nama by Isabelle Nazare-Aga (1 star ratings)

U tom apelu Koljevic kaze da ce srpska komponanta u BiH dozivjeti slom u roku od 48 sati ukoliko se nesto hitno ne ucini. Do toga trenutka Armija Republike BiH je imala pravo uspostaviti ustavni poredak, tj. Medjutim, poslije tog potpisa Armija R BiH je morala stati jer je morala postovati medjunrodne sporazume koje su potpisali lideri BiH. Kasnije se Sacirbegovic odrekao svojih sramnih potpisa, dok Izetbegovic, Silajdzic, Lagumdjija i ostali ucesnici daytonskih pragovora nikada nisu zvanicno odustali od Daytona, mada su gradjani vjerni Republici BiH to od njih u bezbroj navrata trazili.

  BAZIN ONTOLOGY OF THE PHOTOGRAPHIC IMAGE PDF

To je bio njegov posljednji javni nastup i njegov politicki testament. Time je sam Izetbegovic jos jednom dokazao da je podjela Republike BiH i osnivanje Republike Srpske oduvjek bio njegov projekat i da mu ga nisu Amerikanci nametnuli navodnim zavrtanjem ruku.

Nazalost, zbog potpune kontrole medija u BiH, cak i tako otvorena izdaja Ustava Republike BiH, kakva je bila potpisana u daytonskim Osnovnim principima je uspjesno sakrivena od Bosanaca i Hercegovaca. To je ponukalo nas iz Bosanskog kongresa, koji je kasnije promjenio ime u Nacionalni Kongres Republike BiH, da hitno, u jednoj knjizi, objavimo nase tadasnje podatke i analize agresije na Republiku BiH, u nadi da cemo onemoguciti izdaju u posljednjem trenutku.

To prvo izdanje potpuno je sadrzano u prvih 14 glava ovog kasnijeg, dopunjenog izdanja knjige.

Odmah poslije prvog izdanja, knjigu je u cjelini objavo i tadasnji sedmicni magazin Slobodna Bosna i Hercegovina, kao specijalni dodatak jednog broja magazina.

Tada je Tahir Pervan, vlasnik i izdavac magazina koji je popularno bio poznat kao Slobodna Hercegovina, ugrozio svoju novinu, cak i zivot, da bi gradjane BiH upoznao sa istinom o Izetbegovicu iznesenoj u nasoj knjizi.

Glave 15, 16 i 17, koje se bave periodom od potpisivanja Daytona do Vedranu kuliu, Amerikancu hrvatskog porijekla i vlasniku zadarskih Nezavisnih novina i Zadrske tiskare sto je knjigu objavio kada niko u BiH nije smio ili htio da objavi ovo drugo izdanje. Sve do Januara Verzija knjige na Engleskom se nalazi na linku http: Svi znaju koliko je tesko vidjeti u buducnost, i to sto smo mi vidjeli u buducnot dokazuje da smo znali sta Izetbegovic tacno radi. Cesto nam Iztebgovicevi ljudi danas kazu Lako je sada govoriti da nije trebalo potpisati Dayton.

Svi generali su pametni poslije bitke. Ova knjiga pokazuje da smo mi iz Bosanskog kongresa i prije Daytona govorili isto sto i danas i da smo sve ucinili da odvratimo Izetbegovica od izdaje. U tom smislu pogledajte npr. Glavu 2, gdje je opisan moj prvi susret sa Izetbegovcem, ili Glavu 8, u kojoj je moj drugi razgovor sa Izetbegovicem, ili Glavu 11, u kojoj se nalazi Izetbegoviceva prepisaka sa dr.

Ova knjiga zavrsava sa opisom dogadjaja iz te godine. Nacionalni Kongres Republike BiH je nastavio analizirati politicke dogadjaje sve do danas.

ROBERT LUDLUM Lazarova

Pred oima cijeloga svijeta nestaje jedna drava i jedan narod. Pogaeni su svi principi humanosti, morala i meunarodnog prava.

Meunarodna zajednica je dokazala da nije neprijatelj Bosne i Hercegovine i da eli ovu dravu u svojoj zajednici kada ju je priznala 7. Time se suprotstavila narastajuem srpskom nacionalizmu, namx je tek poeo krvaviti ruke u Bosni i Hercegovini. Kako to da u Daytonu u jesen Koji je to maestralni reiser uspio napraviti takav nevjerovatan obrt i kojim metodima se sluio?

Osim toga, od itaoca koji shvati ta se stvarno Bosni i Hercegovini dogaa oekuje se da pone iriti istinu zbog spasa domovine. Krajnji cilj je da se pomogne patriotskim snagama u borbi protiv snaga izdaje i podjele Bosne i Hercegovine. U elji da Bonjake to prije naoruam spoznajom ta im se stvarno deava, ovu knjigu piem u urbi.

Manipulatori su među nama

U meni postoji nada da e knjiga doi do Bonjaka dok jo nije kasno, dok se jo moe rei “NE” podjeli domovine. Miloevia je u najvie rukovodstvo Srbije doveo liberalni srpski komunista Ivan Stamboli smatrajui ga dobrim bankarom. Stamboli je matao da e se Srbi poslije mmanipulatori pada komunizma okrenuti ekonomiji.

  A FIRST COURSE IN MATHEMATICAL ANALYSIS BURKILL PDF

To je platio na istorijskoj 8. Nije dobro poznavao svoj narod. Pokuajmo ukratko sagledati manipuatori se Stamboli prevario, tj. Najvanija karakteristika Srba je nastrana srpska kolektivna svijest. Zato sam upotrijebio atribut “nastrana”?

Prava rije bi bila engleska rije “biased”. Zato to osnov srpstva nije ljubav prema srpskoj kulturi i srpskim vrijednostima, nego mrnja prema susjednim narodima. Glavnina srpske narodne kulture se sastoji iz nekoliko ciklusa deseterakih pjesama u kojima se slave srpski “junaki” napadi iz busija na “turske svatove” i klanje svatova, ili, kako Srbi “raspevano” kau “posecanje kienih svatova”. O srpskom nacionalnom biu i kulturi ipak najbolje govori “Gorski vijenac” Petra Petrovia Njegoa u kojem se “obrazlae” i slavi genocid nad muslimanima za vrijeme vladike Danila.

Srbi su “Gorski vijenac” uzeli kao inspiraciju za sve kasnije genocide nad muslimanima. Srbi su se konstituisali kao narod na idejama genocida opisanim u “Gorskom vijencu”.

Zbog takvog odnosa Srba prema “Gorskom vijencu” srpska drutvena misao smatra Njegoa ocem srpstva, bez obzira to on potie iz Crne Gore. U tradicijama drugih naroda je da junak izaziva junaka na dvoboj.

Za Srbe je junatvo kada naoruana eta ubije junaka na spavanju. To srpsko “junatvo” je opisano u spjevu “Smrt Smail Age Cengia”. Prola su dva stoljea od tog gnusnog ubistva iz mraka, a Srbi ga jo uvijek bez imalo stida slave kao junatvo. Postoje etiri stuba srpske kolektivne svijesti. O jednom sam ve govorio – mrnja prema “Turcima”, tzv. Rije “Turci” je u navodnim znacima zato to u srpskoj mitologiji rije “Turin” oznaava omrznutog muslimana bilo koje nacionalnosti u svijetu.

Dakle, srpska mrnja prema “Turcima” je najstariji i najvaniji temeljni stub srpstva. Drugi i trei stub su mrnje prema Hrvatima i Nijemcima. U srpskoj “kulturi” su u posljednjim decenijama formirani “jasenovaki mit” i “kragujevaki mit” koji slue za raspirivanje mrnje prema Hrvatima i Nijemcima.

Svi dravni praznici u jugoslovenskim kolama bivali su obiljeavani recitacijama iz “Jame” Ivana Gorana Kovaia, u kojoj se opisuju ustaka zvjerstva nad Srbima, i stihovima iz “Krvave bajke” Desanke Maksimovi, koji govore o masovnom zloinu njemakih vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata u Kragujevcu.

Posljednjih decenija, kao rezultat konfrontacije Rusa sa Zapadom, izrasla je mrnja prema “trulom Zapadu”. Ubistvo snajperom nije sluajnost nego svjestan zloin. Zbog tolikih mrnji, susjednim narodima Srbi izgledaju paranoidni. S druge strane, srpski saveznici iz 1. Snana srpska kolektivna svijest izvire iz Srpske pravoslavne crkve, koja je oduvijek brinula, ne samo za due svojih vjernika, nego se aktivno mijeala u politiku.

Posljedica toga je da su Srbi i u crkvi uvijek vie priali o Svetom Savi nego o “Isusu ‘Ristu”, o “srpskome junatvu i srpskim vojevanjima i istragama poturica” nego to su se molili Bogu. To se dogaalo i pred ovaj rat. To je bilo srpsko-pravoslavno ritualno obiljeavanje granica Velike Srbije i podgrijavanje genocidne mrnje prema komijama uoi samoga rata. Kako se ispoljavala ta kolektivna svijest u “bratstvu i jedinstvu”?

Uzeu primjer iz svoga ivota. Radei na raznim univerzitetima u Bosni i Hercegovini primijetio sam da su veina zaposlenih Srbi, mada su medu studentima Srbi bili u manjini.

Kako je dolazilo do toga? Kada bi se pojavio prosjean student Srbin svi nastavnici Srbi su ga “kovali u zvijezde” i gledali kako da ga ostave za asistenta.

Profesoru Srbinu je bila normalna stvar da odvoji, ako treba, i dio svojih asova da bi “svoga” asistenta ugurao na fakultet. Vano je bilo zaposliti to vie Srba i tako ovladati fakultetom.